Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σάλος από τον χαιρετισμό του Κατίδη μετά τη νίκη της ΑΕΚ


Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πανηγυρισμός του Γιώργου Κατίδη για το γκολ που πέτυχε στο ματς με τη Βέροια και το οποίο χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ! Ο νεαρός άσος της Ενωσης, έκανε το 2-1 στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αλλά ο πανηγυρισμός του σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς έβγαλε τη φανέλα του και πριν γίνει ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες του και τους ανθρώπους του πάγκου, σήκωσε παρατεταμένα το δεξί του χέρι, παραπέμποντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Η κίνηση αυτή, όπως είναι φυσικό προκάλεσε έντονα σχόλια τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και κυρίως, τα επόμενα λεπτά στα social media.



Ο παίκτης έσπευσε μετά τη λήξη του αγώνα, μιλώντας στη Nova, να δώσει εξηγήσεις: «Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Εδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θέλω να χαρώ τη νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη».

Αργότερα, και ενώ είχε ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο παίκτης, δήλωσε στο Twitter: «Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα. Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής», ενώ λίγα λεπτά μετά επανήλθε: «Σιχαίνομαι τον φασισμό. Δεν θα το έκανα αν ήξερα τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα έκανα ποτέ»
Τον Γιώργο Κατίδη κάλυψε απόλυτα ο προπονητής της ΑΕΚ Εβαλντ Λίνεν τονίζοντας: «Για να σας προλάβω θα μιλήσω για τον Κατίδη: Δεν είδα τον πανηγυρισμό του. Μίλησα μαζί του. Μου είπαν τι έγινε. Νομίζω πως προσπαθεί να το διορθώσει. Δεν είχε ιδέα από πολιτική. Μην νομίζετε πως ξέρει τι έκανε. Εκλαιγε μέσα στα αποδυτήρια όταν κατάλαβε τι έκανε. Πρέπει να κάνουμε ένα σεμινάριο στους παίκτες της ΑΕΚ που είναι ένας αντιφασιστικός σύλλογος. Είναι απολύτως απαράδεκτο να κάνει ένας παίκτης τέτοιο συνειδητά. Αλλά δεν ήξερε τι έκανε. Το είδε κάπου, ίσως στο ίντερνετ, και το αντέγραψε. Πρέπει να τον προστατέψουμε, γιατί δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό που έκανε. ΗΉταν ηλίθιο και πρέπει να τον προστατέψουμε».
taneagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου