Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Aίσιο τέλος στο θρίλερ με τους πέντε ομήρους που κρατούσε ο Ριζάι στις φυλακές Μαλανδρίνου



Παραδόθηκε στις 8 και είκοσι το βράδυ ο Αλκέτ Ριζάι στους άνδρες των ΕΚΑΜ τερματίζοντας το θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου το οποίο κράτησε 24 ώρες.



Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, ο Αλκέτ Ριζάι πήρε την απόφαση να παραδοθεί καθώς ούτε εκρηκτικά κατείχε, ούτε με τέτοια ήταν ζωσμένος. «Ηταν μπλόφα όπως αποδείχθηκε. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε» υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας υποστράτηγος κ. Απόστολος Κασκάνης που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν εκεί και συντόνιζε τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κασκάνης σημείωσε με έμφαση πως «ο Ριζάι αναγκάστηκε να παραδοθεί αφού κατάλαβε πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του», όπως χαρακτηριστικά είπε χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

'Αλλες πηγές σημειώνουν πως ο Ριζάι φέρεται να είπε στον διαπραγματευτή την ώρα που παραδίδονταν πως «αυτή τη φορά δεν έπιασε. Ίσως πιάσει την άλλη…». Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως αντί για εκρηκτικά έχει ένα ραδιόφωνο από το οποίο εξείχαν κάποια καλώδια.

Οι πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν κρατηθεί όμηροι από τον Ριζάϊ σύμφωνα με την αστυνομία «είναι πολύ καλά στην υγεία τους» ενώ μέχρι στιγμής δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς διαμορφώθηκαν οι εξελίξεις. Εκείνο το οποίο περιγράφουν είναι ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζονταν αδιάλειπτα με τον ειδικό διαπραγματευτή όταν ο Ριζάϊ άφησε ελεύθερους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσε ομήρους για να παραδοθεί και ο ίδιος στη συνέχεια».

Τις τελευταίες ώρες του θρίλερ στην φυλακή του Μαλανδρίου υπήρχε αναστάτωση αφού οι κρατούμενοι βρίσκονταν κλεισμένοι στα κελιά τους 24ώρες χωρίς φαγητό ενώ ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούσαν να πάρουν και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είχαν ανάγκη. Μάλιστα από τα κτίρια των φυλακών φαίνονταν από το απόγευμα καπνοί γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους είχαν βάλει φωτιά στα στρώματα και απειλούνταν μια μίνι εξέγερση.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλκέτ Ριζάι μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του αλβανικής καταγωγής συνέλαβαν ομήρους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους το Σάββατο στις 9 το βράδυ. Από τότε μέχρι πριν λίγο εξελίσσονταν ένα θρίλερ. Ο Ριζάι με τους ομήρους να έχει προχωρήσει και να έχει φτάσει σε ένα χώρο κοντά στην έξοδο. Ο ίδιος επίμονα ζητούσε να φτάσει στην έξοδο και να φύγει από τη φυλακή. Μάλιστα λίγο μετά το μεσημέρι υπήρξε παρέμβαση της πυροσβεστικής και με ειδική σκάλα μπόρεσαν να φυγαδευτούν κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στην πτέρυγα.

Λίγο αργότερα όταν δημιουργήθηκε ένταση με τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ να έχουν πλησιάσει το σημείο όπου βρισκόταν ο Ριζάι με τους τους ομήρους. Ενας σωφρονιστικός υπάλληλος εκμεταλλεύτηκε τον πανικό και μπόρεσε να ξεφύγει και στη συνέχεια περιέγραψαν στους αστυνομικούς τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό της φυλακής.
taneagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου