Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Νέα ΜΕΡΑ: Το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Ζώης

Με Γ.Μανώλη, Μ.Γιαννάκη, Δ.Σταμάτη και πρώην πολιτικά στελέχη από ΝΔ και ΑΝΕΛ.

Διαγραμμένα ή αποχωρήσαντα πολιτικά στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και τούς Ανεξάρτητους Ελληνες -όπως ο πρώην βουλευτής και γνωστός συνδικαλιστής Γιάννης Μανώλης- απαρτίζουν ένα νέο κόμμα,τη Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα Με.Ρ.Α) όπως βαφτίστηκε, που ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός πρόεδρός του Χρήστος Ζώης,

Ο Ζώης, βουλευτής Λάρισας από τον Απρίλιο του 2000 μέχρι τον Μάιο του 2012, ήταν συνιδρυτής των ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο και είχε διατελέσει υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Στην παρούσα Βουλή, η Νέα Με.Ρ.Α θα διαθέτει δύο -ανεξάρτητους τώρα- βουλευτές: Τον εκλεγμένο με τούς ΑΝΕΛ στη Β' Πειραιά, Γιάννη Κουράκο και τον εκλεγμένο με την ΝΔ στη Φθιώτιδα, Νίκο Σταυρογιάννη.

Μέχρι το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί -όπως προγραμματίζεται- στο τέλος Ιουνίου, το κόμμα (έμβλημα του οποίου είναι 5 δεξιόστροφες καμπυλωτές ασύμμετρες ακτίνες ενός νοητού ήλιου) θα διοικείται από 21μελή Πολιτική Γραμματεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο και τον Μιχάλη Γιαννάκη, πρώην βουλευτή Βοιωτίας, που ανέλαβε Γενικός Γραμματέας.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είναι (με αλφαβητική σειρά) τα εξής: Θανάσης Αργυρός, Γεώργιος Βάμβουκας, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Σταμάτης Γκάβαλης, Νίκος Δρίτσας, Θύμιος Δρόσος, Αικατερίνη Ζαγγανά, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Λύτρας, Γιάννης Μανώλης, Γεώργιος Νούλας, Ελένη Πανταζή, Στέλιος Πολίτης, Νίκος Πρωτέκδικος, Γεώργιος Ρωμανιάς, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης, Φώτης Τσιπέλης και Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.

Η ιδρυτική διακήρυξη

Σύμφωνα με την διακήρυξη του κόμματος η Νέα ΜΕΡΑ επιδιώκει:

*Την «Δημοκρατικοποίηση» της Δημοκρατίας με ψήφιση νέου καταστατικού χάρτη με δημοψηφίσματα εφαρμόζοντας έτσι την καταστατική δέσμευση για συμμετοχική δημοκρατία.

*Την παραμονή στην Ευρωζώνη αλλά όχι με κάθε κόστος.

*Την απόρριψη οποιασδήποτε διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης που τείνει να λάβει χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής ηγεμονίας.

*Την πλήρη αναμόρφωση του δικαιακού συστήματος και την απόλυτη ανεξαρτησία των εξουσιών.

*Την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με συνοχή και αλληλοσεβασμό των λαών.

*Την οργάνωση Ελληνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο την δημιουργία υπεύθυνων πολιτών με Αρχές και Αξίες.

*Την αξιοποίηση ολόκληρου του Ελληνισμού απανταχού της γης με κεντρικό άξονα «Η Ελλάδα είσαι ΕΣΥ».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου