Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Εντάλματα σύλληψης για όλους τους προέδρους της ΑΕΚ από το 2004 και μετά

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Δημητρέλος για χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ γνώριζε από μέρες ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και για το λόγο αυτό παρουσιάστηκε αυτοβούλως στα αρμόδια όργανα.



Τα χρέη φυσικά αφορούν τις διοικήσεις από το 2004 και μετά μέχρι σήμερα. Το ΦΠΑ της ΑΕΚ ήταν μηδενικό΄μέχρι τον Δεκέμβρη του 2008 και τα χρέη της ρυθμισμένα, ενώ πληρώνονταν κανονικά οι δόσεις. Στη συνέχεια δεν έγιναν οι πληρωμές των δόσεων, οι ρυθμίσεις άρχισαν να χάνονται και έτσι ο εν ενεργεία πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ποινικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη σήμερα (21-3-2013) το πρωί ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρω.

Το ύψος του ποσού φτάνει σε αυτά τα επίπεδα προφανώς γιατί υπολογίζεται το πρωτογενές χρέος της ΠΑΕ πριν την υπαγωγή στο άρθρο 44 αφού η διοίκηση της Ένωσης δεν καταβάλει τις δόσεις που προβλέπονται για την εξόφλησή τους. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη εκκρεμεί η καταβολή δόσης ύψους 1,25 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, με συλλήψεις απειλούνται πρώην πρόεδροι της ΑΕΚ. Η εντολή που δόθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας αφορά σε χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ και δόθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και για τον Ντέμη Νικολαϊδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική παραγγελία αφορά όλους τους προέδρους της ομάδας από το 2004 και μετά για οφειλές που αναλογούν το διάστημα που ο καθένας εξ αυτών βρέθηκε στο τιμόνι της ΑΕΚ.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου