Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Με κρέας αλόγου τάιζαν τους άστεγους στη Θεσσαλονίκη;

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει δημοσίευμα που αναφέρει ότι εντοπίστηκαν θετικά δείγματα ως προς την παρουσία DNA αλόγου σε κατεψυγμένα κεφτεδάκια εταιρείας που ύστερα από διαγωνισμό της οικονομικής επιτροπής του δήμου της συμπρωτεύουσας ανέλαβε την προμήθεια παροχής συσσιτίου σε απόρους, αστέγους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες.


Η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μάτη, με την οποία ζητεί να μάθει αν στα συσσίτια του δήμου διοχετεύθηκαν κεφτεδάκια από κρέας αλόγου έχει δημιουργήσει ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η Espresso, η ανακοίνωση του κου Μάτη αναφέρει πως εντοπίστηκαν θετικά δείγματα ως προς την παρουσία DNA αλόγου στα »κεφτεδάκια Ναπολιτέν κατεψυγμένα, σε συσκευασία βάρους 2 kgr, με αριθμό παρτίδας 06021339, τα οποία παράγονται από την εταιρεία Special Εδέσματα Α.Ε.».

«Στα συγκεκριμένα δείγματα ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τη φασαρία που προκλήθηκε, ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία βεβαίωσε ότι ουδέποτε διέθεσε τέτοιου είδους φαγητό.

»Όσον αφορά τη συνεργασία της επιχείρησης με το δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διαθέσαμε σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού, καθώς η σύμβαση αφορά μόνο θερμά φαγητά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη» διευκρινίζει η εταιρεία.
onnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου