Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

«Υπεγράφη» στη Βουλή η συμμαχία Τσίπρα και Καμμένου


Σε νέα βάση τίθεται η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπειτα από τη μερική ταύτιση απόψεων και τη σχετική συμφωνία μεταξύ των Αλ. Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Βουλή.


Αφορμή για τη συνάντηση της Παρασκευής υπήρξε η πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα - για την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς ζήτησε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς πεδίο συζήτησης αποτέλεσαν γενικά οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Αποτέλεσμα της συζήτησης και πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η κοινή τους πρόταση για κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αρνήθηκε την οικονομική ενίσχυση που ζητήθηκε από την Κύπρο ως αντιστάθμιση των ζημιών από το PSI - σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις κορυφαίου πολιτικού στελέχους του ΔΗΣΥ.

Παρόντες στο ραντεβού στη Βουλή εκτός του Αλ. Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, Νίκος Παππάς, καθώς και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.

Από την συνάντηση προέκυψε μία συμφωνία για γενικότερη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, η οποία πιθανώς φτάνει έως και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη να δημιουργηθεί «μία πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση για συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό», ενώ τόνισε και ότι «το κοινό μέτωπο θα εκφραστεί και στο κοινοβούλιο, αλλά κυρίως στο κοινωνικό πεδίο».

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του είπε πως το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην Κύπρο είναι πως «δεν είναι ούτε μακριά, ούτε μόνη της» και αναφέρθηκε στην συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε παρά τις ιδεολογικές διαφορές» και ότι η συνεργασία αυτή έχει στόχο την δημιουργία ενός «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου