Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Έρευνα: Το sex στο διάστημα μπορεί να σε… σκοτώσει


Αν το… “μακρινό” σας όνειρό ήταν να μπείτε σε ένα ξεχωριστό Mile High Club (πληροφορίες εντός) που να αφορά… διαστημικές πτήσεις, μάλλον η έρευνα που ακολουθεί θα σας απογοητεύσει λιγάκι.



Φαίνεται, λοιπόν, ότι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι συνθήκες μηδενικής βαρύτητας μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία αναπαραγωγής, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικές ασθένειες ακόμη και καρκίνο.

Οι ερευνητές επέλεξαν για τα πειράματά τους γύρη και συγκεκριμένα στήμονες (που παράγουν αρσενικούς γαμέτες) λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην αναπαραγωγή αλλά και της γρήγορης ανάπτυξης που εμφανίζουν καθώς τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν σε δευτερόλεπτα. Τα ευρήματά τους μπορεί να αφορούν σε πρώτη φάση φυτά, τα συμπεράσματά τους μπορούν να σχετιστούν και με το ανθρώπινο είδος και αποδεικνύεται πως δεν είναι καθόλου υποσχόμενα για το μέλλον τον απογόνων μας στο… διάστημα.

Τόσο οι συνθήκες υπερβολικής όσο και της έλλειψης βαρύτητας μπορούν, λοιπόν, να έχουν επίδραση στη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός κυττάρου κι αυτό θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία της αναπαραγωγής και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας και ασθένειες που μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες.

Γι’ αυτούς, λοιπόν, που έχουν στην άκρη του μυαλού τους τη δημιουργία “αποικιών” στον Άρη, ένα ακόμη εμπόδιο βγαίνει στην επιφάνεια… Ακόμη κι αν πολλοί θέλουν να “μεταναστεύσουν” από τη γη, και στο τελειότερο σημείο του διαστήματος δύσκολα θα άντεχε κανείς χωρίς sex δε νομίζετε;
tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου