Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σειρά συναντήσεων με τις γυναίκες στη Στερεά
είχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώτα Γαζή και Φανή Παπαθωμά






Μια σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις με τις γυναίκες στη Στερεά Ελλάδα είχαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι δύο Αντιπεριφερειάρχες κα Γιώτα Γαζή και Φανή Παπαθωμά, που συμμετέχουν στον Τομέα Ισότητας Γυναικών της Περιφέρειάς μας. Ξεκινώντας από τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, συνάντησαν κρατούμενες και συνομίλησαν μαζί τους ενώ την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013, η κα Γαζή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού και πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Η θέση της γυναίκας στο Δημόσιο Βίο σήμερα».


Συμβολικές αλλά ουσιαστικές ήταν οι πρωτοβουλίες που έλαβαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή καθώς και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά στο Νομό Βοιωτίας. Ανήμερα του εορτασμού η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, κα Παναγιώτα Γαζή και τα μέλη Παπαθωμά Φανή Αντιπεριφερειάρχης, Οικονόμου Ευγενία και Ραχιώτου Λεμονιά επισκέφθηκαν τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα κι` έζησαν για λίγες ώρες μαζί τους την καθημερινότητά τους αλλά και τα ζητήματα που τις απασχολούν.


Επίσκεψη στο Σύλλογο Γυναικών Ορχομενού…

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συνεχίστηκαν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, με την κα Γαζή να αποδέχεται την πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού για την διοργάνωση ενός συμποσίου
την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού με θέμα: «Η θέση της γυναίκας στο Δημόσιο Βίο σήμερα». Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας ήταν εισηγήτρια ενώ στο συμπόσιο συμμετείχαν και γυναίκες – μέλη του Συλλόγου που ηγείται η κα Μαίρη Ρουμάνη. «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που το θέμα «Η θέση της γυναίκας στο Δημόσιο βίο» το διαπραγματεύεται η φίλη και συνάδελφος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή και αποστέλλοντας αυτήν την επιστολή την καλωσορίζω στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στον Δήμο Ορχομενού. Ως Βοιωτή και φίλη του Συλλόγου σας, θέλω να τονίσω την ποιότητα των δράσεών σας και για άλλη μία φορά να σας συγχαρώ.




Τελειώνοντας απευθυνόμενη στις γυναίκες του ακροατηρίου θα τους θυμίσω ότι πάντα στην ιστορία, όταν η κοινωνία και η οικονομία είχαν απόλυτη ανάγκη, οι γυναίκες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Στους δύσκολους καιρούς που όλοι ζούμε εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας είναι ότι άνδρας και γυναίκα δεν είναι εχθροί. Είναι συνοδοιπόροι αγωνιζόμενοι, όπως όλοι, για έναν καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη Ελλάδα» ήταν τα λόγια με τα οποία καλωσόρισε την κα Γαζή η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωσή τους έκανε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κώστας Ξηρογιάννης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ορχομενού κα Βούλα Καράλη, η Βοιωτή συγγραφέας κα Τότα Τσάκου Κονβερτίνο, κ.α. Η κα Γαζή μάλιστα είχε την ευκαιρία να συναντήσει και φίλους της από τα παλιά, όπως τον τέως Δήμαρχο και νυν Διοικητή των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κ. Κώστα Γκιζίμη.


orchomenos-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου